Geruchten
17 januari 2013 - Nichal Joosse

Huawei Ascend P2 specs gelekt

Huawei bracht een aantal fraaie smartphones mee naar CES 2013, waaronder de Ascend W1, de Ascend D2 en de Ascend Mate. Met al deze smartphones is het echter een verrassing dat er geen opvolger van de Ascend P1 was aangekondigd. Hoewel de Ascend P1 een tijd niet verkrijgbaar was in de Verenigde Staten, was het toestel in derest van de wereld wel verkrijgbaar. Toch gaan er geruchten rond over de opvolger en die vertellen ons dat de Ascend P2 een echte krachtpatser is. 

Als de geruchten zouden kloppen, zou de Ascend P2 de nieuwste versie van Android aan boord hebben, namelijk Android 4.1 Jelly Bean. De smartphone zal gebruik maken van een quad-core 1,8 Ghz Hisilicon K3V2 processor. Daarnaast heeft de Ascend P2 een 5-inch scherm met een 1280 x 720 resolutie. Ook zou er een 13 megapixel camera aan boord moeten zijn en aan de voorkant een 1,3 megapixels camera.

Andere opties zijn ondersteuning voor WiFi 802.11, Bluetooth 3.0, GPS, mini usb 2.0 en netwerksupport voor GPRS, EDGE, HSDPA en HSUPA. Verder heeft het toestel 2GB aan RAM-geheugen en heeft het 8GB normaal geheugen. Het toestel lijkt geen support te hebben voor LTE. Helaas is het nog niet bekend of dit gerucht klopt en of het toestel daadwerkelijk op de markt gebracht zal worden.  

Over de auteur: Nichal Joosse