Geruchten
05 augustus 2014 - Ron Smeets

Huawei Ascend Mate 3 duikt op in benchmark

Huawei lijkt met de Ascend Mate 3, die, zo luiden de geruchten, in september op de IFA onthuld zal worden, over te stappen op een toestel met uitgebreidere, high-end, specs dan zijn voorgangers. Dat blijkt vooralsnog alleen uit benchmark resultaten.

De Ascend Mate 3 zou onder andere voorzien worden van Huawei's eigen HiSillicon Kirin 920 octa core processor, 2 of 3GB RAM, Android 4.4.2 KitKat, een 6.1 inch full HD (1080 x 1920) display, een 13 megapixel camera, 5 megapixel front cam en een ARM Mali grafische processor. 

Opvallend is, behalve de betere specs, dat Huawei er voor lijkt te kiezen om nog steeds vast te houden aan een 6.1 inch display voor de grote Ascend Mate terwijl concurrenten doorgaans telkens kiezen voor een iets groter scherm bij elke opvolger, maar dit ter zijde. Afbeeldingen van het toestel zijn er nog niet, alleen onderstaand AnTuTu Benchmark resultaat. Over vier weken zal duidelijk zijn of de nieuwe Ascend Mate inderdaad in Berlijn gepresenteerd wordt. Huawei organiseert daar in ieder geval een persconferentie.

Anderhalf jaar geleden was Huawei de eerste fabrikant die met een 6+ inch smartphone / phablet op de proppen kwam. De eerste Ascend Mate was toen groter dan al zijn concurrenten. Inmiddels zijn ook enkele concurrenten, zoals Sony en Samsung, al geruime tijd over de 6 inch grens gestapt. Opvallend is dus dat veel van die toestellen, zoals de Samsung Galaxy Mega en Sony Xperia T2 Ultra, over het algemeen mid-range specs hebben. Sony was met de Xperia Z Ultra de eerste die het aandurfde om een high-end 6+ inch phablet te onthullen. Zonder al te veel succes overigens.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.