Toestellen
23 december 2014 - Ron Smeets

Huawei Ascend GX1 in China gepresenteerd Een goedkopere variant van de Mate 7

Gisteren doken al wat specificaties op van de Huawei Ascend GX1 en op de afbeeldingen was ook te zien dat dit toestel waarschijnlijk een goedkopere variant zou worden van de Ascend Mate 7. Welnu, de Chinese fabrikant heeft de Ascend GX1 vandaag in eigen land officieel onthuld. En inderdaad; het is een het goedkopere broertje van de Mate 7.

Uiterlijk lijkt hij redelijk veel op zijn duurdere broer, maar dan met rondere hoeken en iets dikkere afwerking. Huawei heeft wel weer gezorgd voor hele dunne randen naast het scherm zodat ook dit toestel voor een 6 inch phablet nog relatief comfortabel ik de hand ligt. Van binnen is enige verdere gelijkenis met de Mate 7 echter ver te zoeken. Zo moet de GX1 het doen met een 1.2 GHz quad core processor, een 6 inch scherm met HD (1280 x 720 pixels) resolutie en een 8 megapixel camera. Een overzicht van de belangrijkste specs staan onder de foto van het toestel.

Vooralsnog wordt de Ascend GX1 alleen in China uitgebracht en daar gaat hij net geen 210 Euro kosten; 1590 Yuan. Of het toestel ook naar de rest van de wereld, en Nederland bijvoorbeeld, zal komen is nog niet bekend.

Specs Huawei Ascend GX1:
- 1.2 GHz Snapdragon 410 64-bit processor
- 1GB RAM
- 6 inch IPS display (1280 x 720 pixels)
- 8GB intern geheugen met microSD uitbreiding optie
- 4G/LTE support
- NFC, WiFi, Bluetooth, A-GPS
- Dual SIM
- 8 megapixel camera (achterzijde) met LED flitser
- 2 megapixel selfie cam
- 3500 mAh accu
- Android 4.4.4 KitKat met Huawei Emotion UI
- Afmetingen: 161 x 84.5 x 9.2 millimeter
- Gewicht: 173 gram

Bron (Translate)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.