Geruchten
19 augustus 2014 - Ron Smeets

Huawei Ascend G7 met vingerafdruk scanner gespot

Gisteren was al een bijzondere uitnodiging van de Chinese fabrikant te zien waarop een vingerafdruk stond. Afgelopen nacht zijn enkele foto's gespot van een Huawei toestel met een vingerafdruk scanner. Eén en één is twee?

Het toestel op de foto's zou de Ascend G7 kunnen zijn; een mid-range smartphone. Eerder werd aangenomen dat Huawei in Berlijn een of twee high end toestellen zou lanceren; de Ascend D7 en/of Ascend Mate 7. Het opduiken van de Ascend G7 geeft weer een nieuwe dimensie aan de geruchten.

Op de foto's is het toestel te zien in een hoes/case. Daardoor wordt het design niet helemaal onthuld. De foto van de achterzijde toont, behalve de camera en de flitser, nbg een onderdeel. Aangenomen wordt dat dit de vingerafdruk scanner is en niet een ontgrendelknop zoals LG die inmiddels op deze positie plaatst bij haar toestellen. Het is ook duidelijk meer een 'touchpad' dan een knop.

Sommige specs staan ook op een van de kiekjes en daaruit blijkt dat het niet om een high-end smartphone gaat en dat het toestel voorzien is van de nieuwe Emotion UI die enkele dagen geleden ook al eens uitlekte. 

- 1.6GHz processor met 1GB RAM
- 1280 x 720 pixel display
- 16 GB geheugen

Infin, we zullen het wel zien, op 4 september in Berlijn. De foto's:

Huawei-Ascend-G7-Rumor-a Huawei-Ascend-G7-Rumor-b Huawei-Ascend-G7-Rumor-c

Bron (Weibo/Chinees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.