Toestellen
05 mei 2014 - Ron Smeets

Huawei Ascend G6 in Nederlandse winkels

Woensdag wordt in Parijs de Huawei Ascend P7 gelanceerd. Dat is altihans meer dan waarschijnlijk. Wanneer dat toestel in de winkels zal liggen wordt dan pas bekend. Hoewel de Ascend P7 de echte opvolger van de elf maanden geleden othulde P6 moet worden, werd in Barcelona de Ascend G6 gepresenteerd die, uiterlijk in ieder geval, al heel veel weg had van de P6.

Enfin, vlak voor de presentatie in Parijs is de Ascend G6 nu in de Nederlandse winkels verschenen. Een betaalbare smartphone die zowel als 3G of 4G variant te koop is.

Voor de volledigheid nog even de belangrijkste specs van de Ascend G6:
- 1.2 GHz quad core processor met 1GB RAM
- 4.5 inch qHD (960 x 540 pixel) LCD Display
- Quad band GSM
- 3G/HSPA of 4G support (afhankelijk van model)
- 8 Megapixel camera met LED flitser
- 5 Megapixel front camera
- 8GB intern geheugen
- MicroSD geheugenkaart (max. 32GB)
- 2000 mAh accu
- Bluetooth, WiFi, GPS en NFC
- Android 4.3 Jelly Bean 

De  3G variant van de Ascend G6 gaat, los, 199 Euro kosten. Voor het 4G model moet je op 50 Euro meer rekenen (249,-). Beiden zijn verkrijgbaar in zwart en wit.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.