Geruchten
14 februari 2014 - Ron Smeets

Huawei Ascend D3 komt naar Barcelona?

Het lijkt er op dat Huawei, in Nederland toch vooral bekend van de Ascend P6, in Barcelona het derde toestel in de Ascend D lijn gaat onthullen. Volgens de geruchten wordt de Ascend D3 een Android smartphone echter niet voorzien van Huawei's eigen K3V3 processor.

Er zou gekozen zijn voor de 1.8GHz HiSilicon Kirin 920 octa core processor. Da's een mond vol, maar wel bijzonder omdat Huawei er in het verleden nog prat op ging dat alle belangrijke componenten uit de eigen keuken kwamen.

De Kirin processor heeft welliswaar 8 'kernen' maar daarvan werken er maximaal 4 tegelijk. De overige vier worden afwisselend gebruikt, maar dus nooit meer dan vier tegelijk. Berichten over dit toestel doen al langer de ronde en nog voor de Kerst lekte ook al enkele, vermeende, kiekjes van het toestel uit. Over een dag of tien is het allemaal duidelijk. Als Huawei dit toestel inderdaad onthuld, dan hoop ik eigenlijk wel een beetje dat ze hem de Ascend D Octo noemen ;-)

huawei-ascend-d3-rumor-a huawei-ascend-d3-rumor-b huawei-ascend-d3-rumor-c huawei-ascend-d3-rumor-d

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.