Geruchten
19 december 2012 - Ron Smeets

Huawei Ascend D2 en Ascend W1 onthulling op de CES

Huawei bevestigde onlangs al dat de fabrikant een 6.1 inch Phabet gaat onthullen in 2013. Nu heeft de fabrikant ook min of meer bevestigd dat men tijdens de CES in Las Vegas (begin januari) een Windows Phone 8 toestel zal onthullen. Dat wordt dus de Ascend W1 die al enkele keren gespot is. Verder wordt ook de opvolger van de in Barcelona gepresenteerde Ascend D1 Quad onthuld in Las Vegas. Dat wordt de Huawei Ascend D2 (logisch ;-))

De bevestiging komt van Yu Chengdong zelf. Hij postte een bericht over de komst van beide toestellen op het Chinese Weibo (een Twitter variant met iets meer dan 140 tekens per posting ;-)

De Ascend W1, voor zover de specs bekend zijn, wordt naar alle waarschijnlijkheid een low- of hooguit mid-range Windows Phone 8 toestel met een 1.2GHz processor, 512MB RAM, 4GB geheugen en een 5 megapixel camera.

Over de Ascend D2 (Quad) zegt Chengdong (voor zover dat uit de Chinese posting af te leiden valt) dat de specs miscchien wel te 'hoog' zijn maar dat we versteld zullen staan van het prijskaartje. Ik ben benieuwd. Het enige waar ik op hoop is dat Huawei het toestel iets eerder in de winkels legt dan zijn voorganger. Die werd immers in Barcelona al onthuld (februari 2012) maar is in Nederland nog steeds niet te koop, ondanks eerdere beloftes. Dat zal, nu bekend is dat de Ascend D2 er al gaat komen, waarschijnlijk ook niet meer gebeuren. Tenzij we ook negen maanden (en meer) moeten gaan wachten op dat toestel natuurlijk.

Hieronder kun je een 'vrij kromme' Google Translate vertaling daarvan lezen ;-) Ik vond hem althans grappig genoeg om even toe te voegen. Tussen haakjes heb ik een paar woorden (en namen) gecorrigeerd.
"Zie Vrienden van het starten vrij te geven vijf centimeter (inch) 1080P telefoon, zullen we vrijgeven een vlaggenschip telefoon Stijg D2 (Ascend D2) de CES wereldwijde Consumer Electronics Show in januari volgend jaar, dan kunt u raden naar de D2 ten opzichte van concurrerende producten unieke differentiatie leidt? Ik maak me zorgen D2 specificaties gedaan te hoog, de kosten te hoog is, zal worden super enthousiaste voorstander van Dream Phone? Iedereen kan raden? En een ander zal publiceren WindowsPhone8 telefoon W1"

Voor iedereen die wel Chinees kan lezen; volg deze link maar.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.