Toestellen
22 maart 2012 - Ron Smeets

Huawei Ascend D Quad vertraagd

Een van de meest verrassende toestellen die tijdens het MWC, een maand geleden, onthuld werden was ongetwijfeld de Huawei Ascend D Quad. De Chinese fabrikant presenteerde hiermee letterlijk de snelste (Android) smartphone van 2012 (tot nu toe natuurlijk). Ik kon in Barcelona al heel even met een (vroeg) prototype spelen.

Helaas gaat nu het gerucht dat Huawei de geplande release van de Ascend D Quad, moet uitstellen van Q2 naar Q3. Chinese bronnen melden namelijk dat de productie van het toestel pas in juni van start kan gaan. Een reden wordt niet gegeven.

Hoe dan ook, als de Chinese bronnen het bij 't rechte eind hebben dan zullen de eerste exemplaren van de Ascend D Quad op z'n vroegst in juli de winkels gaan bereiken. Waar? Ook dat is nog niet bekend, maar ik ga er van uit dat Nederland niet bij de eerste batch zal horen. Huawei is hier nog geen echt bekende smartphone naam. Dat zou met de Ascend D Quad overigens wel snel kunnen veranderen, mits het defintieve toestel inderdaad net zo snel is als het prototype dat in Barcelona getoond werd.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.