Nieuws
01 september 2012 - Ron Smeets

Huawei Ascend D Quad en Emotion UI voor Android

Huawei's grote nieuws hier op de IFA was de aankodiging van de komst van haar eigen Android User Interface (a-la HTC Sense of Samsung TouchWiz). De Chinese fabrikant heeft bedacht dat 'less more' is. Zo onstwikkelde zich de Emotion UI die binnenkort voor de Huawei Ascend P1 beschikbaar zal komen.

Verder had de fabrikant in Berlijn ook een nieuwer prototype van de Ascend D Quad meegenomen. Formeel was dit de D Quad XL omdat die een 'grotere accu' (meer capaciteit) heeft de 'gewone' Ascend D Quad. Beide toestellen werden overigens in Barcelona al gepresenteerd. De D Quad XL komt over enkele maanden (oktober/november) in de winkels. Hieronder kun je een korte preview zien van zowel de Emotion UI als de Acsend D Quad.

http://www.youtube.com/watch?v=PMWfXxYueAM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.