Toestellen
20 augustus 2012 - Ron Smeets

Huawei Ascend D Quad deze maand al in de Chinese winkels

In Barcelona was de Huawei Ascend D Quad een van de opvallende nieuwe smartphones. Helaas was toen al bekend dat wij nog tot ergens in het vierde kwartaal (tussen oktober en december) zouden moeten wachten voordat dit toestel ook in de Nederlandse winkels zal liggen.

Als de lokale berichten kloppen zal het toestel echter nog deze maand, augustus dus, al in de Chinese winkels liggen. Wat mij betreft mag Huawei de Ascend D Quad dan ook meteen naar Nederland brengen. Vergeleken met China hebben wij immers maar een handjevol toestellen nodig ;-))

Het zal mij benieuwen hoe de winkelversie presteert ten opzichte van het razendsnelle protorype dat de Chinese fabrikant in Barcelona bij zich had. Daarnaast is het 'quad core' smartphone aanbod inmiddels natuurlijk ook al aardig uitgebreid met de Samsung Galaxy S III, HTC One X en de LG Optimus 4X. Voldoende concurrentie dus.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.