Nieuws
08 september 2011 - Ron Smeets

HTC's zoveelste record maand

Het wordt langzamerhand echt saai, maar HTC heeft ook in de afgelopen maand (augustus 2011) weer een record omzet geboekt.

De omzet van de Taiwanese fabrikant steeg, vegeleken met een maand eerder, met bijna een half procent naar 1.11 miljard Euro. Kijkend naar een jaar geleden (augustus 2010) dan steeg de omzet zelfs met 116%. 

Verwacht wordt dat de omzet van HTC, met de introductie van toestellen als de Titan en andere smartphones die nog op de planning staan voor de rest van dit jaar, ook de komende maanden zal blijven stijgen. Daarbij wordt wel een kleine slag om de arm gehouden vanwege de sterker wordende concurrentie van Samsung (in het smartphone segment) en het ietwat dalende consumentenvertrouwen in de economie binnen de VS. Tsja, het is wel duidelijk dat HTC niet in de hoek van BlackBerry en Nokia zit ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.