Nieuws
06 mei 2014 - Ron Smeets

HTC's wilde plannen: verdubbeling omzet in tweede kwartaal

Enkele uren geleden werd ik door een lezer nog attent gemaakt op de verwachtingen die analisten enkele weken geleden publiceerden met betrekking tot de verkoopcijfers van de HTC One (M8), 3.5 tot 5 miljoen in het tweede kwartaal van 2014. Uit recente berekeningen bleek namelijk dat de Taiwanese fabrikant na ongeveer 1 maand zo'n 500.000 exemplaren van de One (M8) verkocht heeft. Daarmee liggen ze (nog) niet op koers van de eerdere voorspellingen.

Welnu, het aantal van 3.5 tot 5 miljoen One (M8)'s werd natuurlijk niet door HTC zelf uitgesproken. Tot nu dus. min of meer. De fabrikant heeft vandaag namelijk laten weten dat voor het lopende kwartaal (Q2 2014) een omzetverdubbeling verwacht wordt ten opzichte van het vorige kwartaal.

In het eerste kwartaal van 2014 werd een omzet van 33.1 miljard Taiwanese dollars geboekt (ca. 786.5 miljoen Euro). Dit kwartaal verwacht HTC uit te komen op een omzet ergens tussen 65 en 70 miljard NT$, ofwel tussen de 1.55 en 1.67 miljard Euro. Als die doelstelling gehaald wordt, dan betekent dat ook dat HTC in dit kwartaal ook weer een positief resultaat gaat boeken. Gerekend wordt met een winst per aandeel van 5 tot 7 cent. Vorig kwartaal werd dat nog een verlies van 5 cent per aandeel geboekt. We zullen zien.

De eerste tekenen van een flinke omzetgroei in dit kwartaal zijn wel al zichtbaar. Vandaag maakte HTC namelijk de defintieve kwartaalcijfers (Q1) bekend én de resultaten over april. Het eerste kwartaal was weliswaar zwaar verliesgevend, maar de eerste maand van Q2 werd een omzet van NT$ 22.1 miljard (527 miljoen Euro) geboekt; ruim 30% meer dan in maart en dus al een-derde van de verwachte totale kwartaalomzet.

Het moge duidelijk zijn dat de HTC One (M8) het leeuwendeel van deze wilde verkoopplannen waar zal moeten maken. Verder verwacht de fabrikant toch ook wel enige succesen van goedkopere modellen zoals de Desire 816 die het vooral in China en India heel goed schijnen te doen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.