Nieuws
30 september 2015 - Ron Smeets

HTC's reddende engel wordt 20 oktober gepresenteerd? De Taiwanese fabrikant onthuld die dag in ieder geval een nieuwe smartphone

HTC heeft bekend gemaakt dat de fabrikant op 20 oktober (zie afbeelding hieronder) een nieuwe smartphone gaat onthullen. Met de hashtag #BeBrilliant wil de fabrikant alvast laten weten dat men van plan is de oude glorie, Quietly Brilliant, in ere te herstellen. De vraag is natuurlijk wat HTC gaat onthullen. Hoogstwaarschijnlijk wordt dat de One A9 waarover de afgelopen periode al veel gespeculeerd werd.

Het zal mij benieuwen of dat toestel de reddende engel voor de Taiwanese fabrikant wordt. De gelekte specs, die natuurlijk bevestigd noch ontkent worden, doen echter niet veel goeds vermoeden.Ik bedoel, een toestel met een full HD scherm en 13 megapixel camera mag je anno 2015 bepaald geen hoogvlieger noemen. Daarnaast wordt ook gespeculeerd over de terugkomst van de Ultrapixel, 4MP, camera; aan de voorzijde dit keer.

Enfin, laat ik niet te negatief zijn. Vooralsnog zijn dat immers nog geruchten. Op 20 oktober zal blijken wat HTC voor de smartphone wereld in petto heeft en in de maanden daarna moet duidelijk worden of de fabrikant met dat toestel de weg naar hernieuwd succes weer gaat vinden.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.