Nieuws
23 januari 2008 - Ron Smeets

HTC's reactie op videodriver troubles: 'Niks aan de hand!'

Ik moet zeggen dat de berichtgeving over het verloop van de inmiddels bij iedereen welbekende videodriver problemen van veel nieuwe HTC toestellen mijn oordeel over de Taiwanese toestelmaker begint te beinvloeden.

Fouten kunnen overal gemaakt worden natuurlijk, maar als er in een korte periode zoveel klachten binnenstromen dan is het negeren van die problemen niet echt een voorbeeld van hoe een professioneel bedrijf met zijn klanten moet om gaan en getuigt het zelfs van misplaatste arrogantie.

Als vervolgens de klanten zich beginnen te roeren via blogs, websites en andere media en er zelfs met rechtzaken gedreigd wordt dan is het pad dat HTC nu verkiest zowaar nog triester.

De fabrikant zegt nu namelijk dat er helemaal niets aan de hand is met de (video)performance van haar toestellen en dat de kwaliteit die geleverd wordt ruimschoots voldoet aan hetgeen HTC nodig acht te moeten leveren.

Ofwel, iedereen die de afgelopen maanden een nieuwe HTC gekocht heeft uit deze lijst en duidelijk kan zien dat er een verschil is in de videoperformance ten opzichte van de oudere modellen daar dus mee zal moeten leren leven. Ja, HTC werkt wel aan updates en dergelijke, maar dus niet specifiek voor dit probleem dat men in Taiwan dus duidelijk niet als zodanig ziet.

In hun eigen woorden: “HTC believes the overall value of its devices based on their combination of functionality and connectivity exceeds their ability to play or render high-resolution video. These devices do still provide a rich multimedia experience comparable to that of most smartphones and enable a variety of audio and video file formats”

Sterker nog, ze zeggen expliciet dat ze pas in de toekomst zullen gaan komen met toestellen die geschikt zijn voor high-resolution video: “Plans to include video acceleration hardware in future video-centric devices that will enable high-resolution video support.”

Via: HTCClassaction en IntoMobileGerelateerde links:
Videobewijs van HTC's video performance probleem
Steeds meer klachten over HTC video performance
HTC weigert softwareprobleem op te lossen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.