Toestellen
28 oktober 2012 - Ron Smeets

HTC's kijk op de smartphone evolutie (infographic)

HTC heeft een infographic gemaakt waarin de fabrikant haar kijk geeft op de smartphone evolutie sinds de 'Simon Personal Communicator (foto) die in 1993 op de markt kwam en waarvan er destijds zo'n 50.000 verkocht werden voor 899 dollar.

Verder komen natuurlijk een aantal smartphone mijlpalen voorbij, zoals de Ericsson R310 (2000), HTC's eerste Windows Mobile toestel, de Pocket PC Phone (2002), de iPhone (2007), de HTC G1 (2008) en de explosieve groei van het smartphone gebruik in de afgelopen drie jaar.

Een grotere versie van bovenstaande infographic kun je op het HTC blog bekijken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.