Toestellen
05 juni 2007 - Ron Smeets

HTC's grote primeur: de Touch (aka Elf, aka Xda Nova)

HTC kondigde enkele dagen geleden aan dat men op 5 Juni met groot nieuws zou komen. Welnu, dat grote nieuws is dus de officiele introductie van de HTC Touch geworden, het toestel dat we eerder al eens tegenkwamen als de HTC Elf en Xda Nova.

OK, het toestel is dus niet de grootste verassing, maar daar doelde HTC ook niet op toen men sprak over 'groot nieuws'. De Touch is namelijk, zoals de naam ook al doet vermoeden, voorzien van een volledig touchcreen display in combinatie met de TouchFLO besturingssoftware die door HTC zelf ontwikkeld is. Microsoft zal hier overigens ook nauw betrokken bij zijn geweest want de TouchFLO technologie werkt in combinatie met het Windows Mobile 6 OS.

Helaas, voor HTC, is TouchFLO niet voorzien van de zogenaamde multi-touch technologie zoals dat bij de iPhone wel het geval is, maar de manier van bediening middels je vingers of een stylus pen is toch redelijk uniek te noemen.

De HTC Touch is nu al in Engeland te koop en zal nog deze maand ook in de rest van Europa en Azie op de markt verschijnen. In Amerika zullen ze iets langer moeten wachten. Op zich een goede zet van HTC om 'm daar niet nagenoeg gelijktijdig met de iPhone uit te brengen.

Voor de liefhebbers nog wat specs van de Touch:

- Tri-band GSM

- GPRS/EDGE

- WiFi

- 2.8 inch touchscreen

- 1GB microSD geheugenkaart

- 2MP camera

- Windows Mobile 6 incl Push-email

- Bluetooth 2.0

- 99.9x58x13.9mm (hxbxd)

En nog wat foto'sGerelateerde links:
Groot nieuws van HTC op 5 Juni
Heel veel nieuwe foto’s en specs van de HTC Elf
Live foto's HTC 'Elf' (P3450) gespot
HTC Herald en Elf naar O2 als de Xda Terra en Nova
De 'Elf' wordt een low-end HTC Smartphone
Wordt 2007 het jaar van HTC?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.