Nieuws
07 december 2011 - Ron Smeets

HTC ziet omzet over november met 30% dalen

Ze hadden er al voor gewaarschuwd bij HTC en nu wordt het ook met cijfers bekrachtigd. De omzet van de Taiwanese smartphone fabrikant is in november van 2011 met maar liefst 30% gedaald ten opzichte van oktober. Vergeleken met november 2010 daalde de omzet met 19.6%.

Vooralsnog is er, wat de jaarcijfers betreft, echter nog geen reden tot echte paniek bij HTC want over de eerste 11 maanden van 2011 werd een omzetstijging van 78.9% geboekt, vergeleken met dezelfde periode in 2010.

Toch zullen ze, zoals ik eerder ook al uitgebreid beschreef, in Taiwan redelijk wat pareltjes zweten bij het zien van deze recente cijfers. De vraag of HTC haar top bereikt heeft blijft dus zeer actueel. De komende maanden en kwartalen zal moeten blijken of HTC inderdaad marktaandeel gaat verliezen. De omzet voor november 2011 kwam uit op NT$30.94 miljard (ca 760 miljoen Euro).

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.