Nieuws
08 juni 2011 - Ron Smeets

HTC ziet omzet over de maand mei verdubbelen

HTC blijft maar recordomzet na recordomzet boeken. Gisteren maakte de Taiwanese fabrikant bekend dat de omzet over de maand mei op zo'n 970 miljoen Euro uitgekomen is.

Vergeleken met dezelfde periode een jaar geleden is dat meer dan een verdubbeling. In mei 2010 bleef de omzet van HTC nog 'steken' op 448 miljoen Euro.

Ten opzichte van april 2011 steeg de omzet van HTC minder hard; +4.9%. HTC heeft overigens geen details gegeven over de verkoopcijfers van de verschillende toestellen. Wellicht dat de Taiwanezen die gegevens bewaren voor de volgende kwartaalupdate, medio juli. Met de komst van de HTC Sensation, de EVO 4G en EVO 3D (in de VS) denk ik dat de groei er bij HTC voorlopig ook nog niet uit zal gaan, ook niet nu bekend is dat de Taiwanese fabrikant 5 euro aan Microsoft moet betalen voor elk verkocht Android toestel.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.