Geruchten
16 november 2011 - Ron Smeets

HTC Zeta met 2.5GHz processor en bijzonder design gespot?

Als de geruchten, en het bijbehorende plaatje, kloppen, dan is HTC van plan om een compleet ander toestel design te introduceren. Iets dat mijns inziens geen moment te vroeg komt ;-)

Het gaat over de HTC Zeta. Dit zou niet alleen de eerste quad core Android smartphone van de Taiwanese fabrikant worden, maar ook eentje die er compleet anders uit ziet, voor zover dat met de touchscreen only toestellen mogelijk is. Oordeel zelf maar (grote afbeelding hieronder). Ik vind het op z'n minst een bijzonder design.

Een echt oordeel daarover kan ik natuurlijk nog niet geven. Daarvoor moet ik hem toch eerst zelf in de hand gehad hebben. En, ook niet onbelangrijk, het toestel moet nog door HTC aangekondigd worden. Vooralsnog zijn het nog maar geruchten. Op het plaatje hieronder, dat in ieder geval opgebouwd is zoals de meeste HTC persfoto's, ziet de Zeta er wat mij betreft erg cool uit.

Over de specs wordt geroepen dat de HTC Zeta voorzien zou worden van een 2.5GHz (!) quad core Qualcomm APQ8064 processor met 1GB RAM, een 4.5 inch HD (720p) display, 8 megapixel camera, Android 4.0 (ICS). Het toestel zou 146 gram gaan wegen en 109.8 x 60.9 x 9.8mm (hxbxd) groot zijn. We zullen zien.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.