Nieuws
11 december 2012 - Ron Smeets

HTC Windows Phone 8X update (aka Portico) onderweg

De eerste berichten dat HTC en Microsoft gestart zijn met de uitrol van de (internationale) update voor Windows Phone, op de HTC 8X dus, rollen zo langzaam maar zeker binnen. De zogenaamde Portico update wordt Over The Air (OTA) verstuurd en het hele updateproces duurt een klein half uur (downloaden, installeren en activeren).

Deze update zou, dat was al bekend, de WiFi bug oplossen zodat je ervoor kunt kiezen om de WiFi verbinding ook actief te houden wanneer het toestel in standby springt (scherm dimt). 

Andere verbeteringen die nu genoemd worden zijn wat extra SMS functies zoals 'Call Reject' (oproepen weigeren en een standaard SMS versturen), SMS Drafts (concept berichten opslaan) en SMS Select voor het gelijktijdig kunnen wissen van meerdere SMS conversaties bijvoorbeeld.

Hieronder staat een video van de update en enkele screenshots. Straks maar eens kijken of mijn HTC 8X ook al op de update lijst staat ;-) Mijn Lumia 920 in ieder geval nog niet, hoewel ik de WiFi update zeer goed zou kunnen gebruiken. Zeker nu er nog altijd geen Data Counter of -Usage app beschikbaar is voor Windows Phone 8.

HTC-8X-WP8-Update-1112-a HTC-8X-WP8-Update-1112-b

Bron, Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.