Toestellen
15 februari 2014 - Ron Smeets

HTC: Windows Phone 8.1 naar de 8X, KitKat naar One Mini/Max

Windows Phone 8.1 (codenaam 'Blue') is officieel nog niet eens gepresenteerd maar het Amerikaanse procuctteam van HTC heeft al laten doorschemeren dat met met Microsoft werkt aan de 'Blue' update voor de HTC 8X.

Daarmee bevestigt de Taiwanese fabrikant dus min of meer dat Windows Phone 8.1 er aan komt. Microsoft zegt daar zelf nog niets over, maar op zich is dat geen verrassing.

Op het Reddit forum schreef HTC USA het volgende: "To say "done with Windows Phone" is a pretty blanket statement. I don't think a company such as ourselves can ever say that point blank. As strong partners of Microsoft, we're working with Microsoft on the Blue update on Windows Phone 8X and will continue to take new products into consideration. Nothing concrete right now, but who knows!"

Dan is er ook nog goed nieuws voor iedereen met een HTC One Mini en de One Max. Het Amerikaanse productteam van de Taiwanese fabrikant heeft op een forum geroepen dat momenteel hard gewerkt wordt aan de Android 4.4 (KitKat) updates voor deze toestellen. Volgens HTC zal de uitrol voor de One Max update naar verwachting ergens in maart starten en die van de One Mini een maandje later, in de VS althans. Meer details over het update proces, zoals wanneer de Europese (Nederlandse) modellen aan de beurt zijn is nog niet bekend.

HTC's volledige bericht: "We already have 4.4 updates in the works for both mini and max devices and you can track the progress on our software updates page. You should see this land as early as March for the max and April for mini. Regarding direct updates, this has definitely been in consideration and we're always thinking about how we can streamline the update process. Stay tuned to see how this might come to life."

Bron: Reddit, Reddit

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.