Toestellen
17 mei 2010 - Ron Smeets

HTC Wildfire gepresenteerd

HTC heeft vandaag weer een nieuw Android 2.1 toestel aan haar portfolio toegevoegd. De HTC Wildfire is bedoeld voor iedereen die met zijn of haar (smart)phone veel gebruik maakt van de diverse Social Network Services zoals Hyves, Twitter Facebook, Twitter etc.

Uiterlijk lijkt de HTC Wildfire veel op de populaire Desire. Hij is echter wel een stukje kleiner en ook het prijskaartje is iets vriendelijker.

Behalve het Android 2.1 OS met HTC Sense UI beschikt de Wildfire onder andere ook over een 3.2 inch capacative touchsreen display, een 5 Megapixel camera met LED flitser, optisch trackpad, bewegingssensor, quad-band GSM met UMTS en HSDPA support, WiFi, Bluetooth en een microSD geheugenkaart gleuf (max. 32GB).

De HTC Wildfire is medio juli in Europa verkrijgbaar in de kleuren Metal Mocha en Pure White. De consumentenadviesprijs van de HTC Wildfire bedraagt 259,00, euro inclusief BTW, exclusief abonnement. HTC liet voor deze introductie voor het eerst het publiek de naam van een toestel kiezen. Via Facebook koos 45 procent voor HTC Wildfire.

Dit is wat HTC zelf over de Wildfire te zeggen heeft: "Social networking is bij uitstek geschikt voor mobiele toepassing. Met mobiele telefoons is het immers eenvoudig vanaf iedere locatie realtime updates, foto’s en ervaringen te delen en altijd en overal in contact te blijven met vrienden”, vertelt Mark Moons, Regional Manager Benelux HTC. “De HTC Wildfire uitgerust met HTC Sense en HTC Friendstream, is een krachtige social networking telefoon die past bij de manier waarop mensen willen communiceren met de personen die het belangrijkst zijn in hun leven.” HTC-WildFire-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.