Nieuws
26 november 2015 - Ron Smeets

HTC wil producten al in een vroeg stadium laten testen door fans Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor HTC Preview

In een volgende poging om weer een succesvolle smartphone fabrikant te worden heeft HTC besloten om beter naar huidige klanten en smartphone gebruikers te gaan luisteren. De fabrikant heeft daarvoor HTC Preview in het leven geroepen. Geïnteresseerden kunnen zich online melden om aan het programma deel te nemen. Uiteraard bepaalt HTC zelf wie er wel en niet toegelaten worden.

Het is de bedoeling dat de Preview leden toestellen en software gaan uitproberen, en testen, ruim voordat die gereed zijn om op de markt te komen. Met de feedback wil HTC er vervolgens voor zorgen dat de gebruikservaring van zowel de nieuwe toestellen als nieuwe firmware beter aansluiten bij de eisen en wensen van klanten. Het zal mij benieuwen of ze er in slagen een goede gemiddelde testgroep samen te stellen.

Letwel, mocht je na de aanmelding geselecteerd worden om aan HTC Preview deel te nemen dan moet je er wel ook rekening mee houden dat je zogenaamde Non Disclosure verklaringen zult moeten ondertekenen. HTC wil natuurlijk niet dat informatie van nieuwe producten (en software) voortijdig al uitlekt... wat in de praktijk overigens toch altijd gebeurt, maar dit ter zijde.

Op zich is het natuurlijk een prima idee om gebruikers en klanten meer te betrekken bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Al zullen sommige critici vinden dat het aantoont dat HTC er zelf niet meer uit komt of er zonder hulp niet veel meer van bakt. Dat laatste lijkt gezien de tegenvallende verkoopcijfers op z'n minst een beetje te kloppen.

Minstens net zo belangrijk zal zijn hoe serieus HTC de feedback en suggesties van de Preview community gaat nemen. Hier in Europa heeft de fabrikant in het verleden al diverse sessie's georganiseerd waarbij experts uitgenodigd werden om hun mening te geven over de producten, diensten en strategie van HTC. Ik ben daar zelf ook enkele keren bij aanwezig geweest maar had achteraf niet de indruk dat er heel erg goed naar de aanwezige experts geluisterd was.

Hoe dan ook, mocht je een gooi willen doen naar een lidmaatschap van de HTC Preview community, dan kun je je hier aanmelden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.