Geruchten
18 juli 2012 - Redactie MobileCowboys

HTC wil 33% van hun inkomsten uit China eind 2012

HTC doet het minder goed dan verwacht in Europa. Hun toestellen voldoen niet aan de verwachtingen in Europa, de One X heeft wat problemen in de Verenigde Staten en Samsung heeft bewezen dat zij nog betere relaties hebben met AT&T en Verizon dan Apple. Volgens een onderzoek van DigiTimes komt zeker 80% van de inkomsten van HTC momenteel uit Europa en de Verenigde Staten. HTC ziet dit liever veranderen in de toekomst. Hun doel is om voor het einde van het jaar zeker 33% van hun inkomsten uit China te halen. 

Dit kan als een teken gezien worden dat HTC niet strijdbaar genoeg is in het Westen, maar dit kan ook gezien worden als een teken dat HTC aan het nadenken is over de toekomst. Ter herinnering: in november 2011 werd bekendgemaakt dat China 's werelds grootste smartphone markt heeft. Toen werd deze titel gestolen van de Verenigde Staten. De smartphones in de Verenigde Staten zijn wel duurder dan die van China, maar in China zijn er dan ook vier keer zoveel Chinezen dan dat er Amerikanen zijn in de Verenigde Staten.

Nu is de belangrijkste vraag natuurlijk wat HTC eigenlijk fout heeft gedaan. Hun toestellen zijn fantastisch, maar ze hebben niet de juiste distributiekanalen die hun concurrenten wel blijken te hebben. Met Sense maken ze ook niet veel mensen bij. Hun chips komen van Qualcomm, de software komt van Google, maar zelf hebben ze dus niets te bieden. Dit in tegenstelling tot de concurrentie, die wel allemaal iets onderscheidens hebben ten opzichte van HTC. 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl