Geruchten
29 augustus 2013 - Nichal Joosse

'HTC werkt aan eigen besturingssysteem voor China'

Volgens The Wall Street Journal is smartphonefabrikant HTC van plan om een eigen mobiel besturingssysteem te lanceren, speciaal voor de Chinese markt. Of het gaat om een aangepaste versie van Android of een volledig nieuw besturingssysteem, is nog niet duidelijk. Wel beweert WSJ dat de software nog voor het eind van het jaar uitgebracht zou moeten worden en dat het dus alleen voor China zal zijn. 

De reden dat HTC dit gaat doen, is omdat het besturingssysteem zich moet gaan richten op populaire Chinese diensten zoals bijvoorbeeld de zoekmachine Weibo. De Chinese economie en China in het algemeen worden steeds belangrijker voor fabrikanten, maar het blijkt moeilijk om grond te krijgen in het land. Kijk bijvoorbeeld maar naar Apple, die onlangs aankondigde om Chinese werknemers aan te trekken.

HTC doet het wel steeds beter in het algemeen, ondanks het financieel gezien niet fantastisch gaat. Het marktaandeel van het Taiwanese bedrijf steeg in de eerste helft van dit jaar van 2,6 naar 6 procent in een kwartaal tijd, wat een forse toename is. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat HTC een volledig nieuw besturingssysteem gaat ontwikkelen, aangezien dit behoorlijk wat geld zal gaan kosten voor het bedrijf. 

Over de auteur: Nichal Joosse