Toestellen
17 maart 2008 - Ron Smeets

HTC werkt aan een bijzonder dual-slider concept

HTC is zo ongeveer de uitvinder van de zijwaartse slide-out qwerty toetsenborden bij mobiele toestellen.

De Taiwanese fabrikant werkt momenteel aan een bijzonder dual-slider concept waarbij men het probleem heeft proberen op te lossen dat de numerieke toetsen op een slide-out qwerty toetsenbord over het algemeen niet echt handig gepositioneerd zijn voor normaal belgebruik.

Het ontwerp van dit nieuwe toestel toont een qwerty-toetsenbord dat groter is dan het display gedeelte en waarbij de numerieke toetsen op een andere plek gepositioneerd zijn. Hierdoor blijven, als het toetsenbord naar binnen geschoven is, de numerieke toetsen normaal bereikbaar voor de beller.

Nadeel is wel dat je bij deze slder dus nooit het complete toetsenbord gedeelte kunt verbergen (zie afbeeldingen) en dat je dus continu het gevoel hebt met een open slider rond te lopen, mede door het hoogteverschil tussen toetsenbord- en display gedeelte natuurlijk.Gerelateerde links:
Sony Ericsson patent voor een twee-weg slider
Nokia patent voor een '3-weg' slider
HTC TYTN II(P4550)vanaf morgen leverbaar
Zeer uitgebreide videoreview van de HTC TYTN II
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.