Geruchten
13 september 2014 - Ron Smeets

HTC werkt aan een action camera?

Er wordt al maanden gespeculeerd over het al dan niet in ontwikkeling zijn van een HTC Smartwatch. De laatste berichtgeving daarover, onbevestigd, is dat die mogelijk begin 2015 gaat komen.

Bloomberg meldt nu echter dat de Taiwanese fabrikant ook werkt aan een Action Camera. Letterlijk wordt gesproken over een concurrent voor de GoPro, maar de Sony Action Cam, Garmin Virb en nog enkele merken die daar al jaren ervaring mee hebben mogen in dat rijtje dan ook meteen genoemd worden.

Volgens de geruchten zou de HTC Action Cam voorzien worden van een 16 megapixel sensor met een ultra breedbeeld lens. De camera krijgt de vorm van een 'buis' (rond en langwerpig denk ik dan), is waterdicht en kan verbinden via Bluetooth en WiFi, zowel aan Android als iOS toestellen.

Ik neem aan dat je er ook mee kan filmen. Hoewel daar nu nog niets over gezegd wordt zou het natuurlijk geen 'actie camera' zijn als hij niet minimaal full HD video kan opnemen. Afbeeldingen, een lanceerdatum en verdere specs zijn nog niet bekend.Wel wordt zijdelings gespeculeerd dat er wellicht een link is met de uitnidiging voor het 'Double Exposure' event dat HTC 8 oktober in New York organiseert.

Ik ben benieuwd. Een action camera van HTC? De fabrikant die de afgelopen twee jaar bepaald geen hoge ogen gegooid heeft met de UlraPixel camera in haar high end smartphones... 

Een concept op basis van de Sony action cam: HTC-Action-Cam-Concept

Concept via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.