Nieuws
06 februari 2014 - Ron Smeets

HTC: "Wearable toestel voor het eind van 2014"

In een gesprek met Bloomberg hebben HTC's Chang Chialin (CFO) en Cher Wang (RvB) zich laten ontvallen dat de fabrikant voor de komende feestdagen (Kerst 2014 dus) een draagbaar, of wearable, toestel op de markt zal brengen. Volgens de twee heeft HTC jaren gewerkt aan de ontwikkeling daarvan en daarbij enkele cruciale technische uitdagingen weten op te lossen.

HTC zou er naar eigen zeggen in geslaagd zijn problemen met de accu en de belichting van LCD schermen op te lossen. Denk dan aan de zichtbaarheid van het display in de zon en het uithoudingsvermogen van de relatief kleine accu. Een proces dat vele jaren geduurd heeft, volgens HTC.

Het gevolg van die jarenlange ontwikkeling is wel dat HTC waarschijnlijk als een van de laatste grote merken met een wearable smartwatch/phone op de markt zal komen. Hopelijk zijn ze daarmee dan niet te laat. Enkele jaren geleden mistte HTC immers ook al de tablet boot door veel te laat met een eigen tablet op de proppen te komen. Ook toen verdedigde de fabrikant die beslissing door te roepen dat ze pas met product op de markt zouden komen als ze er 1. van overtuigd waren dat die kwalitatief tot de top behoorde en 2. ze er de meerwaarde van in zagen. Met de HTC Flyer bleek al snel dat beide doelstellingen niet gehaald werden.

Enfin, HTC stond jarenlang bekend als een voorloper op het gebied van nieuwe (smartphone) ontwikkelingen. De Taiwanese fabrikant is zo'n anderhalf jaar geleden in de negatieve spiraal van dalende verkopen en omzet terecht gekomen. De alom geprezen HTC One die in de lente van 2013, na de nodige vertraging, in de winkels verscheen heeft nog niet voor de gehoopte verbetering van het HTC resultaat kunnen zorgen.

De uitspraken van Wang:
"A wearable device will be available by this year’s Christmas shopping season after years of development and technical challenges. Many years ago we started looking at smartwatches and wearables, but we believe that we really have to solve the battery problems and the LCD light problems. These are customer-centric problems, Chairman Cher Wang said." 

Via: Bloomberg

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.