Geruchten
10 november 2011 - Ron Smeets

HTC Ville met Android ICS gespot

Gisteren dook nog een lijstje op met een hele sloot codenamen van (bestaande en nieuwe) HTC smartphones. Vreemd genoeg stond de naam 'Ville' daar niet tussen; 'Villa' wel, dus dat zal wel een typo zijn ;-)

Hoe dan ook, de afgelopen uren zijn een afbeelding en enkele specs opgedoken van de HTC Ville, volgens de geruchten (een van) de eerste HTC's die standaard uitgerust zal worden met Android ICS (Ice Cream Sandwich). Daarnaast zou de Ville tevens het eerste toestel worden met HTC Sense 4.0.

Ook de overige specs zijn best behoorlijk en kijkend naar de afbeelding valt vooral het ontbreken van (fysieke) toetsen op de voorzijde op. De specs die genoemd worden spreken over een toestel met een 4.3 inch qHD Super AMOLED display, een 1.5GHz dual core Snapdragon Series 4 processor, 8 megapixel camera met full HD video opname functie (1080p), HSPA+ support, Beats Audio en een 1650 mAh accu. Dat alles zou in een metalen (unibody) behuizing 'geschroefd' worden die nog geen 8 milimeter 'dik' is. Klinkt niet gek en ziet er, zeker voor een HTC ook niet verkeerd uit, zo op het eerste gezicht. De geruchten spreken verder over een presentatie van de HTC Ville tijdens het komende Mobile World Congress, eind februari, in Barcelona. We zullen zien.

Via: BGR

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.