Nieuws
20 januari 2009 - Ron Smeets

HTC verwacht forse groei voor 2009

Terwijl de wereld afstevent op een economische crisis en diverse concurrenten in zwaar weer verkeren voorspelt Peter Chou, CEO van HTC, juist dat de Taiwanese Smartphone fabrikant ook in 2009 haar omzet met dubbele cijfers zal groeien. Hij zei dit tijdens de nieuwjaarsreceptie voor werknemers van HTC.

Chou baseert zijn voorspelling op de verwachting dat, net als in de voorgaande jaren, ook in 2009 weer veel meer consumenten zullen kiezen voor een Smartphone.

In 2008 groeide de omzet van HTC met ruim 28%. Een groot deel van die groei is toe te schrijven aan de lancering van de G1. Sinds dit toestel, dat vanaf 30 Januari ook in Nederland te koop is, eind Oktober op de Amerikaanse markt (en enkele weken later ook in Engeland) geintroduceerd werd steeg de omzet van HTC alleen in November al met bijna 11%.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.