Nieuws
31 oktober 2010 - Ron Smeets

HTC verwacht beste kwartaal ooit

Het gaat al ruim twee jaar crescendo met HTC. De keuze om toestellen onder eigen naam te gaan maken (voorheen Qtec) en de beslissing om al heel erg vroeg op de Google Android trein te stappen hebben de Taiwanese fabtikant bepaald geen windeieren gelegd.

Voor het komende kwartaal (Q4) verwacht HTC wederom een record omzet, dito winst en -toestelverkopen. Dat zal niemand, zeker hier in Nederland waar HTC inmiddels de nummer 4 in de markt is, meer verbazen.

Natuurlijk zullen de verwachtingen nog waargemaakt moeten worden, maar dat lijkt in het geval van HTC ook een formaliteit. De Taiwanezen hopen in Q4 van 2010 zo'n 9 miljoen toestellen te verkopen, goed voor een omzet van ca. 2.4 miljard Euro. Met nieuwe toestellen als de HTC Desire HD, de Desire Z (T-Mobile G2 in de VS), de 7 Trophy en HD7 moeten die doelstellingen gehaald kunnen worden, toch?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.