Nieuws
12 april 2012 - Ron Smeets

HTC vervangt de beschadigde One S exemplaren

Gisteren schreef ik over het probleem dat de HTC One S lijkt te hebben met het loslaten van de keiharde keramische coating.

De Taiwanese fabrikant heeft inmiddels gereageerd op de klachten en laat weten dat gebruikers die er last van hebben hun toestel, mits binnen 30 dagen na aankoop, gratis kunnen omruilen voor een nieuw exemplaar. Is het toestel ouder, dan wordt de schade gerepareerd volgens de normaal geldende garantieregels.

Dat laatste betekent dus dat wanneer de reparateur beoordeeld dat het valschade is, de reparatie hoogstwaarschijnlijk betaald zal moeten worden. Het vervangen is op zich dus een prima oplossing van HTC voor dit probleem, maar de fabrikant rept nog met geen woord over de oorzaak van de beschadigingen die, volgens de klachten, ontstaan bij normaal gebruik (niet door vallen of het in aanraking komen met scherpe, krassende, objecten). Ze zeggen wel dat er gewerkt wordt aan 'kleine aanpassingen' in het productieproces om de problemen het hoofd te bieden.

Enfin, omruilen is prima, maar als straks blijkt dat de keramische coating gewoon niet hard genoeg is, of slecht hecht aan de aluminium behuizing zoals nu gedacht wordt, dan lost omruilen op de lange termijn niets op. Het is zaak om in de gaten te houden of HTC's aanpassingen in het productieproces de problemen helemaal zullen gaan verhelpen. Tot die tijd zou ik iedereen willen adviseren de 'gewone' aluminium versie van de HTC One S te kopen, of regelmatig (liefst binnen 30 dagen) een nieuwe op te halen ;-)))

Volgens HTC voldoet de keramische coating van de One S wel aan de standaarden van de fabrikant, maar is die natuurlijk niet 'onbeschadigbaar': "HTC is committed to delivering a high quality product and great experience for all our customers. There have been a few, isolated reports of this issue. The finish on the One S was laboratory tested as being at a hardness similar to ceramic. While that's hard, it doesn't mean it's impossible to damage. Regardless, HTC takes quality very seriously and are providing all customers with an immediate fix and we are implementing some small changes to ensure customers do not experience this issue in the future."

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.