Wearables
30 juni 2016 - Ron Smeets

HTC Under Armor Health Box nu online verkrijgbaar De complete set met polsband, weegschaal en hartslagband is niet veel duurder dan een smartwatch

De Health Box die HTC met Under Armor maakte is vanaf nu online te koop, ook in Nederland en België. De complete set bestaat uit en polsband (fitness band), een hartslagmeter en een weegschaal. Die moeten er samen voor zorgen dat je nog gezonder gaat leven, of er in ieder geval bewust van wordt. Uiteraard heeft dat alleen effect wanneer je ook je levensstijl aanpast. Meer bewegen en gezonder eten bijvoorbeeld. Nee, het is helaas niet zo dat je automatisch gezonder en fitter wordt wanneer je de Health Box koopt en aansluit aan je smartphone en lichaam. Doe je verder niets aan enige vorm van activiteit, dan meet hij eigenlijk alleen je slaapritme... geeuw... Dus... sta op en ga sporten ;)

Op het prijskaartje van de complete set staat een bedrag van 449 euro. Da's niet heel erg goedkoop, maar ik ken heel veel mensen die per jaar honderden euro's uitgeven aan een fitness abonnement zonder daar gebruik van te maken. En wat is nu 450 euro voor je gezond- en fitheid, als je er serieus werk van wil maken en de vorderingen bij wilt houden. Enfin, dat moet uiteindelijk iedereen natuurlijk voor zichzelf bepalen

Daarmee is meteen ook gezegd dat de Heath Box alleen interessant is voor iedereen die er ook echt mee aan de slag wil. Als je namelijk alleen wilt weten hoeveel stappen je per dag zet dan is een simpel fitness bandje of smartwatch ook al voldoende (en goedkoper).

Het systeem meet, bewaakt en beheert de belangrijkste onderdelen van een gezonde levensstijl en fitheid (waaronder de slaap, activiteit en voeding). Gebruikers kunnen hiermee hun gezondheid en conditie verbeteren. De UA HealthBox wordt aangedreven door UA Record. Deze is gratis te downloaden via Google Play en Apple’s iTunes.

Overigens kunnen de 'onderdelen' van de Health Box ook los van elkaar gekocht en gebruikt worden. Het polsbandje kost 199 euro, de hartslagmeter 89 en de weegschaal ook 199 euro.

Gezien het feit dat ik zelf sinds enkele weken ook wat actiever geworden ben hoop ik deze Health Box binnenkort een keertje te kunnen gaan testen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.