Nieuws
27 januari 2012 - Ron Smeets

HTC UK bevestigt 'minder maar betere' toestellen in 2012

Het vermoeden dat HTC in 2012 minder, maar betere, smartphones zou gaan produceren was al een keer in het geruchtencircuit opgedoken. De directeur van HTC in Groot Britannië, Phil Robertson, heeft dat tijdens een interview nu bevestigd.

Hij zei letterlijk dat HTC dit jaar (2012 dus) meer de nadruk zal leggen op kwalitatief betere, zogenaamde, 'hero devices' (lees: high end toestellen) en dat de Taiwanese fabrikant minder toestellen zal uitbrengen dan in voorafgaande jaren.

Volgens Robertson is de strategie van 2011, toen HTC haar toestelportfolio (wereldwijd gezien) fors uitbreidde, geen goede gebleken:

"We have to get back to focusing on what made us great - amazing hardware and a great customer experience. "We ended 2011 with far more products than we started out with. We tried to do too much. "So 2012 is about giving our customers something special. We need to make sure we do not go so far down the line that we segment our products by launching lots of different SKUs", aldus Robertson.

De extreme groei van HTC kwam eind 2011 vrij abrupt, maar niet geheel onverwacht, tot stilstand en in het laatste, doorgaans meest succesvolle, kwartaal boekte de Taiwanese fabrikant zelfs een forse omzet- en winstdaling. Een nieuwe strategie lijkt dus geen slechte beslissing, maar die moet dan wel gestaafd worden met een aantal vernieuwende toestellen. In het geruchtencircuit wordt al een tijdje volop gespeculeerd over de onthulling van quad core smartphones (en een of meerdere tablets) in Barcelona. 

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.