Geruchten
05 maart 2018 - Ron Smeets

HTC U12 specs uitgelekt Doorgaans betrouwbare HTC bron tweet over dubbele camera, IP68 en Snapdragon 845

Het is amper vier maanden geleden dat HTC de U11 aanvulde met de randenarme U11+ en U11 life. Toch gaan ook al weer een tijdje de geruchten dat de Taiwanese fabrikant deze lente ook alweer met een opvolger van de U11 gaat komen; de HTC U12. Die werd echter nog niet in Barcelona onthuld waar HTC dat in voorgaande jaren, tijdens het MWC, deed. Dit jaar was HTC in Barcelona alleen zichtbaar als sponsor van enkele terrassen ;) Vandaag zijn via een doorgaans betrouwbare HTC bron enkele specificaties van de vermeende HTC U12 op straat terecht gekomen. Aan de hand van de gelekte specificaties en de eerder opgedoken foto’s in Taiwan zijn er ook nog een paar concept renders van het toestel gemaakt.

Dual camera, Snapdragon 845 en IP68
Zonder dat LlabTooFer er heel veel worden aan vuil maakt staan de meest belangrijke specs wel in de betreffende tweet. Als die kloppen dan wordt de U12 HTC’s eerste smartphone met een moderne duo camera aan de achterzijde. Niet de eerste, want dat was de HTC One M8 al (als ik de 3D camera van de EVO 3D even buiten beschouwing laat). Enfin, de U12 krijgt volgens deze geruchten een dual camera met een 12 en een 16 megapixel sensor, beiden afkomstig van Sony. Verder wordt de U12 aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 845 processor met maximaal 6GB RAM en 256GB intern geheugen. De toevoeging van ‘maximaal’ impliceert dat er welllicht ook een model verschijnt met minder RAM, maar dat is nog allerminst zeker. Het beeldscherm van de HTC U12 wordt een 5.99 inch (zeg maar zes) model met QHD+ resolutie en 18:9 beeldverhouding. Aan de voorzijde zit een 8 megapixel camera, de accu heeft een capaciteit van 3420 mAh en het toestel is waterdicht en stofvrij (IP68). Standaard zou hij uitgerust worden met Android 8.0 Oreo, HTC Edge Sense 2.0 en HTC Sense 10. Of er een vingerafdruk scanner in het toestel zit wordt niet gemeld, maar hij heeft wel een Face Unlock optie. Gevraagd naar de release datum zegt de bron; “ergens in april.”

Eerder al te zien bij Taiwanese 5G demo
Enkele weken geleden was tijdens een 5G meeting in Taiwan al een deels afgeplakte HTC smartphone te zien die gebruikt werd voor een 5G demo (foto hierboven). Toen rezen al de geruchten dat dit wel eens de HTC U12 zou kunnen zijn. Als dat ook klopt dan betekent het meteen dat deze nieuwe HTC een van de eerste smartphones wordt die geschikt zijn voor 5G netwerken. Dat wordt in de gelekte specs van LlabTooFer overigens niet gemeld. Hieronder staan de kiekjes die toen gemaakt zijn en enkele renders van de U12 zoals die aan de hand van de nieuwe informatie ontworpen zijn.

Bron (Twitter)