Nieuws
20 februari 2010 - Redactie StyleCowboys

HTC TouchPro2 met Manilla 2.5 poetst Windows (grafisch) op

HTC Nederland staat op het punt om voor o.a. de HTC Touch Pro 2 een nieuwe ROM uit te brengen. De grote verandering op deze ROM is toch wel Manilla versie 2.5.

De nieuwe Manilla poetst de hele Windows omgeving als het ware nog verder weg. Maar nog steeds blijven de typische Windows problemen bij de gebruiker op de stoep liggen. Oftewel: Manilla moet nog beter poetsen

Op de site van htcpedia.com is de officiële Nederlandse nieuwe ROM voor de HTC TouchPro2 al verschenen, welke binnen korte tijd door de officiële HTC.com vrijgegeven zal worden. Het feit dat htcpedia.com de ROM eerder heeft dan HTC.com wil overigens niet zeggen dat deze ROM niet officieel is. In het verleden wist de site ook al HTC ROM's eerder vrij te geven dan de originele HTC site zelf.

Als fanatieke HTC TouchPro2 gebruiker heb ik ook deze ROM weer snel binnen weten halen. Na een backup te hebben uitgevoerd middels het programma Myphone, heb ik de nieuwe ROM met Manilla 2.5 op mijn toestel gezet. Mijn eerste reactie was positief, niet alleen heeft HTC nog meer functies in Manilla geweven, ook het startmenu, standby scherm en het e-mail menu zagen er in de eerste instantie beter uit. Tot het punt dat je echt je toestel gaat gebruiken zul je over het algemeen alleen maar positief zijn over de nieuwe ROM versie.

Ik zeg inderdaad "Tot het punt dat je het toestel echt gaat gebruiken", omdat vanaf dat punt niets tot bijna niets verbeterd is aan de werking van de telefoon. Zo las ik bijvoorbeeld klachten betreft het SMS menu. In het SMS menu is de knop "Vorige" verdwenen, evenals het kruisje rechtsboven in de hoek dat in de gehele Manilla omgeving verdwenen is. Wanneer je dus een SMS hebt geschreven, zul je met behulp van enkel de hardware knoppen je weg terug moeten vinden richting het (hoofd)-menu. Nou is dit niet zo'n heel groot probleem.

Echter liep ik zelf tegen een probleem met Live Messenger op. Ik merkte bijvoorbeeld dat al mijn Live Messenger contactpersonen naar mijn telefoonlijst waren gekopieerd, terwijl ik had aangegeven dat ik dat juist NIET wilde. Tja, ga dan maar eens 145 contactpersonen uit je telefoonlijst verwijderen. En omdat we hier nog steeds over Windows praten, ben je verplicht om deze 145 Contactpersonen één voor één handmatig te verwijderen!!! In mijn geval was het makkelijker en sneller om maar gelijk de fabrieksinstellingen van de telefoon terug te zetten door de ROM update nogmaals uit te voeren. "Creatief werken met Windows Mobile" noem ik dat.

Om niet meteen Windows de grond in te branden, moet ik misschien ook nog maar iets positiefs vertellen. Neem bijvoorbeeld de twitter integratie! :-) Leuk toch!? Het twitter programma erkt goed en zo kunnen we de Twitter van Mobilecowboys.nl ook nog in de gaten houden. Verder zijn ook nog enkele instellingen uitgebreid en zijn de meeste instellingen nu makkelijker te vinden dan voorheen, doordat deze door Manilla 2.5 zijn overgenomen. Manilla heeft dus bij de instellingen de nodige opties van Windows over weten nemen. Helaas geldt dat ook voor de nodige schoonheidsfoutjes. Hopelijk zal HTC voor de Touch Pro 2 gebruikers toch nog snel deze kleine foutjes (zoals de microfoon die het in speakermode niet doet) op gaan lossen.

To be continued...
HTC's TouchPro2 downloads

Over de auteur: Redactie StyleCowboys
 
De redactie van Stylecowboys is te bereiken via redactie@stylecowboys.nl