Nieuws
16 februari 2009 - Tom Haagmans

HTC Touch Pro2 gepresenteerd

HTC heeft vandaag in Barcelona de opvolger van het vlaggenschip, de Touch Pro gepresenteerd. De naam van het toestel is met HTC Touch Pro2 niet vernieuwend, de techniek is dat voor een deel wel.

Voor het overige deel borduurt HTC verder op de Touch Pro. Zo wordt de Touch Pro2 weer een Windows Mobile toestel met zowel een groot (3.6”) touchscreen als een QWERTY-toetsenbord en is TouchFLO 3D standaard geinstalleerd. Het toestel is, zoals de voorganger van de Touch Pro, de TyTn II, weer op te klappen zodat je een soort minilaptop hebt.

Het toestel draait op een gecustomiseerde versie van Windows Mobile 6.1, in die zin gecustomiseert dat de focus meer op intuitieve navigatie ligt.

Natuurlijk zijn er ook nieuwe functies bij gekomen. Zo introduceert HTC voor zowel de Touch Pro2 als de Touch Diamond2 een zogenaamde people-centric communicatie insteek. Je hebt als gebruiker bijvoorbeeld de beschikking over een scherm voor je contactpersonen waar je direct de individuele conversatiegeschiedenis met die contactpersoon ziet, of dat nu een gesprek, sms of e-mail is. Dit scherm is op te roepen vanuit het contactpersonen menu maar ook terwijl je een gesprek voert.

Daarnaast krijgt de Touch Pro2, wederom evenals de Touch Diamond2, de beschikking over HTC Push Internet. Dit moet het langzaam laden en renderen van internetpagina’s op je mobiele telefoon tegengaan. Gebruikers kunnen hun favoriete websites selecteren waarna ze er direct toegang toe hebben wanneer zij dat wensen.

Daarnaast belooft HTC dat het toetsenbord van de Touch Pro2 gebruiksvriendelijk is voor mensen met grote vingers, zou de batterij langer mee moeten gaan, is het geheugen uitbreidbaar en zijn zaken als een touch-sensitive zoom bar en zwaartekracht-, beweging- en lichtsensoren aan boord.

Een andere nieuwe toepassing die vooral gericht is op de zakelijke gebruiker is HTC Straight Talk. Hiermee kun je gemakkelijk overgaan van een mailtje naar een conference call met meerdere deelnemers zodat je elke ruimte in een vergaderzaal kunt veranderen. Daarnaast draagt Straight Talk bij aan een betere geluidskwaliteit.

De Touch Pro2 staat op de planning voor het begin van aankomende zomer.

Over de auteur: Tom Haagmans