Toestellen
04 juni 2008 - Ron Smeets

HTC Touch Pro officieel gepresenteerd

Tot nu was deze HTC nog bekend onder de naam 'Raphael'. T-Mobile kondigde onlangs de komst van de voor hun geproduceerde variant van dit toestel al aan als de nieuwe MDA Vario IV.

HTC heeft de Raphael nu ook zelf aangekondigd en dat is dus de HTC Touch Pro geworden. Feitelijk is dit hetzelfde toestel als de Touch Diamond maar dan met een fysiek, slide-out, qwerty toetsenbord.

De HTC Touch Pro is onder andere voorzien van een 2.8 inch VGA touchscreen display, WiFI, HSDPA support (7.2 Mbps), Windows Mobile 6.1 met HTC's TouchFlo 3D UI, een 3.2 megapixel camera, Bluetooth en een microSD geheugenkaart optie. Opvallend is verder nog de forse accu van maar liefst 1340 mAh die maximaal acht uur spreektijd en tot twee weken stand-by tijd produceert.

Het wordt zeker niet HTC's dunste en lichtste toestel want de Touch Pro is, mede door de aanwezigheid van het qwerty toetsenbord, maar liefst 18.05 mm dik en weegt 165 gram.

Het is de bedoeling dat de HTC Touch Pro tegen het eind van deze zomer in de Europese winkels zal liggen. Of Nederland (en Belgë) daar ook meteen bij zit(en) is nog niet bekend maar gezien het feit dat de Touch Diamond ook als een van de eerste landen naar Nederland komt lijkt die kans wel reëel aanwezig.Gerelateerde links:
HTC Touch Diamond 11 Juni in de winkels
HTC Raphael wordt de T-Mobile MDA Vario IV
HTC Touch Diamond officieel gepresenteerd
Specs en foto's van de HTC Diamond en Raphael
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.