Toestellen
25 augustus 2008 - Ron Smeets

HTC Touch Pro met TomTom Navigator

Vanaf medio september zal een speciale 'TomTom-versie' van de HTC Touch Pro in de Nederlandse en Belgische winkels verschijnen. Dat heeft TomTom vanochtend bekendgemaakt.

Behalve deze mededeling bestond het persbericht van TomTom verder vooral uit een beschrijving van de nieuwste Navigator software en werd helaas nog niets vermeld over een eventuele prijs van de HTC Touch Pro Navigator.

Het complete persbericht:

TomTom, toonaangevend aanbieder van navigatieoplossingen, kondigt vandaag een nieuwe versie van TomTom NAVIGATOR –zijn navigatie softwareoplossing voor smart phones– in gebundelde vorm met de HTC Touch Pro in Nederland en België aan.

“TomTom NAVIGATOR was een van onze eerste navigatieoplossingen en wij zijn blij consumenten nu een nieuwe versie te kunnen bieden”, zegt Harold Goddijn, CEO TomTom. “Klanten die hun smart phone en navigatiesysteem willen integreren in één persoonlijk apparaat, kunnen gebruik maken van TomTom’s nieuwste en gemakkelijk te gebruiken hoge kwaliteitsnavigatie.”

TomTom Map Share

Gebruikers van de nieuwe versie van TomTom NAVIGATOR kunnen profiteren van TomTom’s unieke Map Share technologie, met miljoenen correcties en verbeteringen die elke maand door de TomTom online gebruikers community worden gemaakt. Met Map Share kunnen bestuurders hun eigen kaarten direct op hun apparaat verbeteren. Ook correcties van andere gebruikers kunnen ze ontvangen via TomTom HOME, TomTom’s gratis desktop software.

Veiligheid is prioriteit

Veiligheid is een belangrijke prioriteit in de ontwikkeling van alle TomTom producten. De nieuwe versie van TomTom NAVIGATOR heeft uitgebreide veiligheidsfuncties, zodat bestuurders waar ze ook zijn altijd direct toegang hebben tot informatie over veiligheid en hulp langs de weg. Het uitgebreide ‘Help Me’ noodgevallen menu omvat bijvoorbeeld telefoonnummers voor noodgevallen, aanwijzingen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, advies over auto-onderhoud en eerste hulp instructies. Uitgebreide voorkeursinstellingen stellen de gebruiker in staat om te kiezen voor snelheidswaarschuwingen, pauzes op gezette tijden en menutoegansopties.

TomTom HOME

Zoals geldt voor alle TomTom producten, wordt de nieuwe versie van TomTom NAVIGATOR geleverd met TomTom HOME, de gratis desktop software voor computers. Hiermee kan de TomTom oplossing altijd up-to-date gehouden worden. Doormiddel van TomTom HOME kunnen klanten gemakkelijk nieuwe softwareversies downloaden, als ook de nieuwste kaarten en een database van veiligheidscamera’s.

Slimme en leuke extra’s

Met deze nieuwe versie van TomTom NAVIGATOR kunnen bestuurders kiezen uit een scala van slimme extra’s die ervoor zorgen dat ze ontspannen hun bestemming bereiken. Bijvoorbeeld kan er gekozen worden voor diverse kleuren op het touch screen en verschillende automodellen (van een klassieke auto uit 1960 tot een hippe roze auto) om hun exacte plek op de weg te symboliseren.

Deze bundel van de nieuwe versie van TomTom NAVIGATOR met de HTC Touch Pro zal gedistribueerd worden door MCC in Nederland en België en ligt vanaf midden september in de winkels.Gerelateerde links:
TomTom zet plannen eigen mobieltjes in de ijskast
HTC Touch Pro nog deze maand ook hier te koop?
HTC Touch Pro officieel gepresenteerd
Specs van de TomTom GO 940 LIVE gespot
TomTom navigatie op de 3G (GPS) iPhone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.