Toestellen
02 oktober 2007 - Ron Smeets

HTC Touch II officiëel als Touch Dual naar de winkels

Tussen al het nieuws over nieuwe HTC toestellen van begin deze week is ook Europese versie van de tweede editie van de Touch officiëel gemaakt.

Vorige week werd het toestel al geintroduceerd voor de Aziatische markt. Iets dat overigens al een maand geleden in het geruchtencircuit te lezen was.

Het toestel, dat eerder al als Touch II en Nike (codenaam) online verscheen, krijgt hier in Europa formeel de naam Touch Dual mee en zal nog deze maand, voorlopig exclusief via Orange, in Europa op de markt komen. De prijs is nog niet bekendgemaakt.

Het grootste verschil met de eerste Touch is natuurlijk de aanwezigheid van een slide-out keypad aan de onderzijde. Iets dat het bedieningsgemak voor sommige mobiele bellers, die maar niet kunnen wennen aan de touchscreen-only user interface, ten goede zal komen.

Een ander groot verschil is de afwezigheid van WiFi in het Europese model van de Touch Dual. Om de een of andere reden heeft HTC besloten die feature eruit te 'slopen'. De Aziatische versie heeft daarentegen wel WiFi aan boord. Vreemde bveslissing van HTC, maar het zal wellicht ook iets te maken hebben met het feit dat Orange het toestel voorlopig exclusief gaat verkopen. En die willen natuurlijk dat je mobiel gaat surfen en niet via een WiFi verbinding. De kans is dus ook groot dat WiFi alleen softwarematig geblokkeerd is.

De belangrijkste overige specs zijn de inmiddels bekende TouchFLO bediening in combinatie met Windows Mobile 6, triband GSM met UMTS en HSDPA, een 400MHz processor, Bluetooth 2.0, 2.6 inch QVGA display, miniUSB, een 2 megapixel camera plus een VGA versie aan de voorzijde voor videobellen.Gerelateerde links:
HTC introduceert officieel de HTC Nike (P5500)
HTC Nike, aka TouchII verkrijgbaar. . . in Japan
HTC P5500, aka Nike, over enkele weken al te koop?
Is dit de HTC Touch II aka. Nike?
Standaard GPS slider van HTC, de 'Nike'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.