Toestellen
06 mei 2008 - Ron Smeets

HTC Touch Diamond officieel gepresenteerd

Ik kan niet anders dan concluderen dat de met veel bravoure aangekondigde persconferentie die HTC vandaag in Londen organiseerde uitgedraaid is op een teleurstelling.

Behalve de Touch Diamond, een toestel dat de afgelopen weken al meerdere keren in het geruchtencircuit opdook en waarvan het uiterlijk en zo ongeveer alle specs wel een beetje bekend waren, had HTC namelijk niets nieuws te melden. Geen 'Raphael' en geen (Android) 'Dream' dus.

Enfin, de HTC Touch Diamond wordt dus de volgende Windows Mobile 6.1 Smartphone die tevens voorzien is van een geupdate versie van HTC's eigen TouchFlo User Interface dat voor deze gelegenheid de naam 'TouchFlo 3D heeft meegekregen (zie ook onderstaande video's).

Het toestel zal per direct in Engeland te koop zijn en vanaf volgende maand (Juni) ook in de rest van Europa. De prijs van de Touch Diamond wordt nog even geheim gehouden. Op zich vreemd voor een toestel dat nu dus al in de Engelse winkels te vinden zou moeten zijn. . .

De belangrijkste specs nog even op een rijtje:

-Quad band GSM

- HSDPA (max 7.2 Mbps)

- Windows Mobile 6.1

- TouchFlo 3D UI

- AGPS

- USB 2.0

- Bluetooth 2.0

- Bewegingssensor

Via: PhoneMagGerelateerde links:
Eerste officiele foto's van de HTC Touch Diamond
Specs en foto's van de HTC Diamond en Raphael
HTC Diamond nu al een succes?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.