Toestellen
18 juni 2007 - Ron Smeets

HTC Touch deze week nog in de winkels

Je kunt HTC niet bepaald betichten van slechte timing. Twee weken geleden werd de Touch, voorzien van de volgens HTC revolutionaire TouchFLO bediening, officleel aangekondigd en nog deze week ligt het toestel al in de winkels.

Door de Touch medio/eind Juni in Europa en Azie uit te brengen zal de Taiwanese toestelmaker de komende weken ongetwijfeld meeprofiteren van de hype rondom de release van 'die andere GSM met de eveneens revolutionaire multi-touch technologie, de iPhone, die op 29 Juni in de VS uitkomt en waar de hele wereld met smacht op wacht, zo lijkt het.

In Amerika zelf wacht men nog even met de introductie van de Touch. Op zich ook niet onverstandig omdat de meeste Smartphone fans die een unieke Touchscreen bediening willen ervaren op dit moment waarschijnlijk toch voor de iPhone zullen kiezen omdat ze daar nog maar een paar dagen op hoeven te wachten.

De TouchFLO bediening is gebaseerd op het bewegen van de duim over het touchscreen display om verschillende menufunties en applicaties te tonen en openen. Hierdoor kun je de Touch, als je een beetje oefent, met 1 hand bedienen wat redelijk uniek is voor een Smartphone, aldus HTC.

De HTC Touch gaat hier 459 Euro kosten, zonder abonnement. ik kan niet anders zeggen dan dat ik dat toch relatief veel geld vindt voor een HTC Smartphone zonder (slide-out) keyboard, UMTS/HSDPA, GPS en met de relatief verouderde 201MHz processor.

Wat te Touch wel heeft is het gloednieuwe Windows Mobile 6 OS, tri-band GSM met GPRS en EDGE, een 2 Megapixel camera, 2.8 inch Touchscreen display, 1GB microSD kaart, Bluetooth en WiFi.Gerelateerde links:
De touch sensitive Nokia Aeon
Apple patent beschrijft touch-sensitive iPod concept
HTC's grote primeur: de Touch (aka Elf, aka Xda Nova)
Touchscreen prikbord van Philips
Microsoft ontwikkeld ‘eigen’ multi-touch technologie
Videodemonstratie van de HTC Touch
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.