Toestellen
22 januari 2009 - Ron Smeets

HTC Touch Cruise wordt de opvolger van de HTC Touch Cruise

Twee weken geleden dook de opvolger van de Touch Cruise al eens op in het geruchtencircuit en vandaag heeft de Taiwanese fabrikant het toestel officieel aangekondigd. Voor het gemak hebben ze de opvolger dezelfde naam gegeven dus ik mag hopen dat de oude versie op het moment dat de nieuwe in de winkels ligt er ook echt uit is.

Maar goed, de nieuwe Touch Cruise wordt behalve een Touch Flo Smartphone ook een navigatie toestel voor voetgangers en autorijders.

De nieuwe HTC Touch Cruise is beschikbaar vanaf het tweede kwartaal van 2009. De consumentenadviesprijs bedraagt 449,00 euro inclusief BTW, exclusief abonnement.

Daarnaast is het ook het eerste mobiele toestel met HTC Footprints, een applicatie waarmee met één aanraking een digitale ansichtkaart van de omgeving kan worden gecreëerd. HTC Footprints geeft deze ansichtkaart vervolgens automatisch de naam van de locatie. Hiermee kunnen gebruikers onderweg op hun telefoon beelden opslaan van een favoriet restaurant of bijzondere plaats. Ook kan tekst en geluid worden toegevoegd aan het beeldbestand om de herinnering nog levendiger te maken.

The HTC Touch Cruise fungeert ook als navigatiesysteem en wordt geleverd met TomTom Benelux maps op een 1 Gigabit MicroSD-kaart inclusief autolader en autohouder. Als het toestel in de houder wordt geplaatst schakelt het automatisch over naar car modus en de gebruiksvriendelijke 'one touch interface'. Met een compact en gestroomlijnd ontwerp en een 2,8 inch QVGA-beeldscherm, is de HTC Touch Cruise wederom een toonbeeld van HTC's commitment aan innovatie. Met de HTC TouchFLO-technologie biedt de HTC Touch Cruise met één aanraking toegang tot telefoon, e-mail, contacten, agenda en GPS-applicaties. 

Belangrijkste kenmerken HTC Touch Cruise:
* Afmetingen: 102 x 53,6 x 14.5 mm
* Gewicht: 103 gram
* Netwerken: WCDMA / HSPA: 900/2100MHz. HSDPA 7,2 Mbps en HSUPA
* Besturingssysteem: Windows Mobile 6.1 Professional
* Scherm: 2,8 inch QVGA touch screen
* Camera: 3,2 MP
* Control panel: HTC TouchFLO, navigatiewiel met bedieningsfunctie voor HTC
Footprints
* Intern geheugen: 512 MB flash ROM; 256 MB RAM (met slot voor
MicroSD-kaart)
* Bluetooth 2.0 met EDR
* Draadloos: WiFi 802.11b/g
* GPS: GPS/AGPS
* Interface: HTC ExtUSB (gecombineerde mini USB en audiojack, USB 2.0 high
speed)
* Batterij: 1100mAh
* Gesprekstijd: GSM: tot 400 minuten
* Standby-tijd: GSM: tot twee weken
* Chipset: Qualcomm MSM 7225, 528 MHz

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.