Nieuws
21 december 2011 - Ron Smeets

HTC test oplossing om verkoopverbod in de USA te voorkomen

Toen enkele dagen geleden bekend werd dat HTC een patentzaak met Apple verloren had was even sprake van een mogelijk verkoopverbod van HTC Android toestellen in de VS. Dat verbod zou in april (2012) van kracht kunnen worden maar de fabrikant gaf ook al aan snel met een oplossing of workaround te komen.

Welnu, HTC CEO Peter Chou heeft vandaag al bevestigd dat die software oplossing momenteel al getest wordt.  

Dit betekent dus dat een eventueel verkoopverbod op HTC Android's in de VS van de baan lijkt. Dat zou sowieso alleen gelden voor oudere Android modellen (versie 1.6 t/m 2.2), tenzij Apple met de overwinning ook een nieuwe zaak gaat aanspannen tegen nieuwere Android modellen die dezelfde 'illegale' technologie gebruiken. Als dat al gebeurt, dan is dat binnen nu en enkele dagen (of weken) dus ook niet meer relevant. Of, zoals een van de lezers ook al schreef in een reactie: 'Next!' ;-))

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.