Toestellen
08 september 2009 - Ron Smeets

HTC Tattoo gepresenteerd

HTC heeft vanmiddag het toestel dat in het geruchtencircuit eerder bekend stond onder de (code)naam Click als HTC Tattoo gepresenteerd. De Taiwanese fabrikant wil met dit toestel Android bereikbaar maken voor de grote massa. Daaruit kun je concluderen dat de HTC Tattoo een relatief laag prijskaartje krijgt of al gratis verkrijgbaar zal zijn bij goedkopere abonnementen. Begin Oktober moet het toestel al in de winkels liggen.

De meest in het oog springende specs zijn, behalve het Android besturingssysteem met de HTC Sense User Interface zoals we die al van de Hero kennen, zijn:

- Tri-band GSM
- Dual-band UMTS en HSPA support
- 2.8 inch QVGA Touchscreen display
- Een 3.2 megapixel camera met auto-focus
- WiFi
- GPS met digitaal compas
- Bluetooth 2.0
- USB 2,0 (mini-USB)
- microSD geheugenkaart gleuf
- 3.5mm audio (headset) aansluiting

Daarnaast zullen voor de HTC Tattoo ook verschillende (kleuren) covers beschikbaar komen. Sterker nog, klanten die het toestel kopen kunnen zelfs hun eigen cover ontwerpen en bestellen. Op die manier kun je de Tattoo dus helemaal naar eigen smaak vormgeven, aldus HTC.

De overige specs:
- Multimedia speler (MP3, AAC, AAC+, AAC-LC, AMR-NB, WAV, Midi, WMA9, MPEG-4, H.263, H.264 en WMV9)
- FM Radio Tuner
- 538MHz Qualcomm MSM7225 processor
- 512MB ROM
- 256MB RAM
- 11mAh Accu
- Stand-by tijd GSM: max. 520 uur, 3G: max. 340 uur
- Spreek tijd GSM: max. 390 minuten, 3G: max. 342 minuten
- Compacte vormgeving (106 x 55.2 x 14mm)
- 113 gram HTC-Tattoo-a HTC-Tattoo-Back HTC-Tattoo-keypad HTC-Tattoo-front

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.