Tablets
11 oktober 2012 - Ron Smeets

HTC stopt tablet verkopen in VS

De HTC Flyer was zeker geen slechte tablet, maar erg populair is hij ook nooit geworden. Er gaan al tijden geruchten rond dat de Taiwanese fabrikant aan een 10 inch tablet werkt (foto), maar tot op de dag van vandaag is die nog niet aangekondigd.

Dat zal, voor de Amerikaanse markt, ook niet gebeuren want HTC heeft zojuist besloten om de geen tablets meer te verkopen (en lanceren dus) in het land van de hamburgers, honkbal en Hooters ;-)

HTC zegt daarbij wel dat ze de tablet markt, in de VS dus, nauw zullen blijven volgen en als ze een product kunnen maken dat de concurrentie met de iPad aan kan dan wordt een terugkeer niet utgesloten. Ik ben benieuwd of deze beslissing van HTC ook gevolgen heeft voor de Europese (en Nederlandse) markt. Zoals gezegd is het ook daar al geruime tijd stil aan het tablet front van de Taiwanese fabrikant.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.