Nieuws
27 mei 2011 - Ron Smeets

HTC stopt ook met Boot Lock op toestellen

In navolging van Sony Ericsson heeft nu ook HTC besloten haar beleid om smartphones te voorzien van een zogenaamde Boot Lock te herzien.

Peter Chou, CEO van de Taiwanese fabrikant maakte dit vandaag in een korte post op hun Facebook pagina bekend. Dit betkent dat HTC gebruikers voortaan het OS van hun toestellen zelf makkelijker kunnen aanpassen.

Het is overigens niet bekend of deze wijziging alleen gaat gelden voor toekomstige toestellen of dat HTC ook de Boot Lock van bestaande modellen, middels een upgrade, zal aanpassen. Peter Chou schrijft op Facebook letterlijk hetvolgende: "There has been overwhelmingly customer feedback that people want access to open bootloaders on HTC phones. I want you to know that we've listened. Today, I'm confirming we will no longer be locking the bootloaders on our devices. Thanks for your passion, support and patience," Peter Chou, CEO of HTC

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.