Nieuws
08 september 2011 - Willeke de Haas

HTC sterkt haar strijd tegen Apple met nieuwe patenten

De zoveelste battle between the great is reeds lange tijd aan de gang en HTC zou niet achter haar merk staan als ze niet zou proberen haar strijd tegen Apple aan te gaan, die haar ook reeds meerdere malen heeft aangeklaagd wegens overtreding van patenten. Na aankoop van negen nieuwe patenten van Google stroopt HTC de mouwen op om Apple nog wat extra vuur aan de schenen te leggen en nogmaals te bewijzen dat het Android systeem, als gebruikt en vormgegeven in de HTC toestellen, de basis is geweest voor sommige diensten, looks en functies die Apple in haar apparaten heeft geïmplementeerd.

Een klein jaar geleden heet Google negen patenten van Motorola, OpenWave Systems Inc. en Palm Inc. aangeschaft, welke HTC nu van Google heeft overgenomen om haar te sterken in de strijd tegen Apple. Gisteren is HTC de strijd tegen Google gestart in Delaware in de Verenigde Staten, waar ze recht probeert te halen voor overtreding van vier van de negen aangeschafte patenten. De patenten betreffen de technologie voor het draadloos upgraden van software, , een technologie voor het opslaan van gebruikersvoorkeuren, een technologie voor consistent contact tussen de applicatiesoftware en een radiomodem en het overdragen van gegevens tussen een microprocessor en een ondersteunende chip.

Apple en HTC strijden reeds lange tijd met elkaar om look-a-like toestellen tegen te gaan. In juli van dit jaar heeft Apple daarbij een zaak gewonnen omtrent de overtreding van twee patenten door HTC, waarna HTC drie klachten over Apple heeft ingediend. Ook loopt er momenteel een zaak door Apple tegen HTC omtrent overtreding van patenten door HTC's Flyer tablet.

Over de auteur: Willeke de Haas