Nieuws
20 december 2012 - Ron Smeets

HTC stelt toestelverkoop verwachting naar beneden bij

HTC heeft er zelf nog niets over gemeld maar bronnen uit de industrie claimen te weten dat de Taiwanese fabrikant haar verwachtingen voor het eerste kwartaal naar beneden bijgesteld heeft.

Aanvankelijk hoopte HTC in dat kwartaal een groei, in verkoop van toestellen, te kunnen realiseren van 20 tot 30%, vergeleken met het vierde kwartaal van 2012. Nu zou de fabrikant inzetten op een ietwat voorzichtigere voorspelling van 10-15%.

Volgens de bronnen zou dit te maken kunnen hebben met het feit dat de HTC Windows Phone 8 toestellen nog niet echt in grote getalen verkocht worden. Daarnaast, maar dat is speculatie van mijn kant, zou ook het vermeende annuleren van de HTC Zenith en de beslissing om de 5 inch HTC Butterfly (aka Deluxe) niet naar Europa te brengen.

Als deze berichten inderdaad juist blijken te zijn en de verkoop van HTC toestellen in het eerste kwartaal dus (wederom) tegen gaan vallen, dan is dat een gevoelige tik voor de fabrikant die de afgelopen maanden, met de introductie van de One Series, een beetje op de weg terug leek. Van de andere kant is iedere groei, ook met 10 tot 15% natuurlijk op zich al positief. Het gaat waarschijnlijk gewoon niet zo snel als dat ze zelf verwacht hadden in Taiwan ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.