Geruchten
17 november 2009 - Ron Smeets

HTC stelt release low-end toestellen uit tot 2010

Deze zomer doken de eerste geruchten op dat HTC, maker van diverse Windows Mobile en Android Smartphones, zich nog dit jaar ook wilde gaan storten op de low-end toestelmarkt.

Inmiddels meldt Slashgear dat de fabrikant nu besloten zou hebben de nieuwe goedkopere toestellen, die voorzien zouden worden van Qualcomm's Brew Platform, pas in 2010 uit te gaan brengen.

Volgens DigiTimes zou het uitstel direct verbonden zijn met HTC's besluit om ook de release van een of meerdere nieuwe high-end toestellen die op hetzelfde OS zouden gaan draaien uit te stellen tot volgend jaar. Qualcomm's Brew Mobile Platform (MP) is nog niet volwassen genoeg om nu al in de markt losgelaten te worden, zo melden de Taiwanese bronnen. Er wordt onder andere nog gewerkt aan de web browser, Java en GPS integratie.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.